Sosul cu galbenus de ou este satios, dar si foarte gustos.
Pentru 5 portii folosesc
5 oua
2 linguri pline de smantana – 100 g
1 ceapa verde
4 catei usturoi
2 rosii mici, sau 1 mare
6-7 frunze busuioc proaspat
Zeama de la ¼ lamaie
Sare
Ulei masline extra virgin
Ulei samburi struguri
1. Se pun ouale la fiert 6 min.
2. Usturoiul se curata si se imparte in doua parti. O parte se taie feliute pentru cipsurile de usturoi, iar o parte se zdrobeste in mojar, se amesteca cu sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline si iaurtul.
3. Feliutele subtiri de usturoi le pun in ulei (doar o lingurita, nu trebuie ulei mult) foarte incins si le tin foarte putin in tigaie, deoarece prind gust amar daca se ard, apoi le scot pe un servetel de hartie, le sarez si le las sa se scurga de ulei.
4. Rosiile le decojesc, le tai cubulete si impreuna cu ceapa si frunzele de busuioc taiate, le pun in uleiul ramas de la cipsurile de usturoi. La fel ca la usturoi, las putin pe foc doar cat sa se amestece aromele.
5. Separ galbenusurile de albusuri si cu o furculita zdrobesc galbenusurile pana se faramiteaza cat mai marunt.
6. Ceea ce a rezultat in mojar adaug peste galbenusurile zbrobite si amestec bine.
7. Adaug si rosiile calite.
8. Tai ½ albus de ou in cubulete si il presar peste sos, pun si cipsurile de usturoi si inchei cu un ornament din frunze de busuioc proaspat.
O NEBUNIE!
Valori nutritionale:
Aliment | Grame | Calorii | Proteine | Lipide | Carbohidrati | Fibre | Aproximari | |
Galbenus de ou | 100 | 317 | 16 | 27 | 4 | 0 | 1 galbenus = 20 g | |
Rosii | 100 | 18 | 0.9 | 0.2 | 3.9 | 1.2 | 1 buc = 90 g | |
Usturoi | 20 | 27.4 | 1.4 | 0 | 5.3 | 0 | 1 capatana = 40 g | |
Ulei de masline extra virgin | 30 | 246.6 | 0 | 27.4 | 0 | 0 | ||
Smantana 12% | 100 | 130 | 1.2 | 12 | 4.6 | 0 | ||
Ceapa verde | 20 | 6.4 | 0.4 | 0 | 1.5 | 0.5 | ||
TOTAL | 370 | 745.4 | 19.9 | 66.6 | 19.3 | 1.7 |
Imi ploua in gura...ma gandesc cum merge cu crackers sau grisine...sau tortilla :)
RăspundețiȘtergereCe tare ideea cu chips-urile facute din usturoi. As manca usturoi mereu numa' ca trebuie sa ma mai si abtin altfel nu mai apuc sa ies in lume. Revenind la reteta, ...si eu as manca sosul acesta cu crackers.
RăspundețiȘtergere