Translate

miercuri, 3 august 2011

Pandispan simplu

Prima data am facut pandispan cand aveam 8 ani. Nu pot sa uit cum imi amortise mana batand albusurile cu un tel in forma de arc, cu o coada de lemn. Vroiam sa o impresionez pe mama, si mi-a reusit. De atunci, am inteles ca un  pandispan bun te scoate in evidenta si in acelasi timp te bazezi pe el in foarte multe cazuri.

Eu am intotdeauna acelasi stil de a face un pandispan, cate oua folosesc atatea linguri de zahar si faina adaug. Exemplu: daca folosesc  5 oua, presar una cate una 5 linguri de zahar si fac acelasi lucru si cu faina. NU folosesc esente sau praf de copt. Daca vreau sa dau o aroma specifica, pot folosi:
Coaja de lamaie
Ghimbir
Baton de vanilie macinat
Nuci, migdale macinate, etc. in functie de imaginatie.

Cand separ albusurile de galbenusuri  sunt atent sa nu scap nici o picatura de galbenus.



 Ouale trebuie sa fie de la frigider, daca albusul e rece se bate mult mai bine. Adaug intotdeauna si un praf de sare.


Dupa ce am terminat faina de adaugat nu mai insist sa bat aluatul, altfel risc ca aluatul sa se incalzeasca si sa isi pierda din fermitate.






Un comentariu:

  1. usurel , usurel ca aici m-ai prins, nu am nimic de adaugat .ba da am de fapt, asta seamana cu un tort la cate ai pus in el , nu cu un blat .ha ha ha am carcotit un pic si aici .bun ,bun, bun .

    RăspundețiȘtergere