Translate

joi, 11 august 2011

Paste "Penne" cu piept de pui

Reteta de azi este o recomandare pentru sportivi si in acelasi timp ceva obisnuit in dieta mea dupa terminarea exercitiilor fizice.

Am facut sport de cand ma stiu, chiar si acum la cei 38 de ani ai mei nu ma las.

Ca orice iubitor de miscare frecventez o sala de fitness (“Big Gym”) , unde chiar sunt fericit sa-i invat pe ceilalti abonati ai salii din experienta mea.

Am observat ca foarte multi dintre pasionatii de miscare au un blocaj in privinta diversificarii alimentatiei si chiar in cunoasterea balansarii corecte a dietei. De aceea, am hotarat sa fac anumite sugestii celor care au placerea de a-mi citi retetele.

Azi am sa prepar paste “Penne” cu sos de rosii, usturoi mult, busuioc proaspat, spanac tanar, oregano, ulei de masline extra virgin, piept de pui la gratar si mozzarella.

Pentru 6 portii de paste folosesc 
400 g paste nefierte sau 980 g fierte
2 cutii rosii decojite sau 500 g
6 catei usturoi
100 g spanac
3 linguri ulei masline
1 lingurita busuioc
½ lingurita oregano
Sare
140 g mozzarella rasa
Pentru 4 portii de piept de pui folosesc 480 g piept de pui.


Prima data pun 2 L apa la fiert cu o lingura de sare.

In timpul acesta curat usturoiul, rad mozzarella, deschid cutiile de rosii, toc busuiocul, tai pieptul de pui in patru.

Cand apa incepe sa fiarba, adaug pastele si las sa fiarba 15 min., le prefer mai moi, nu “al dente”.

Pun  pe foc gratarul si o tigaie mare in care pregatesc sosul.

Toc usturoiul marunt si-l adaug in tigaie peste uleiul incins. Nu-l las mult pentru ca se arde. Adaug rosiile din cutii, sare, oregano si busuiocul proaspat.

 Las 5 min. la foc mic si incep sa zdrobesc rosiile cu o lingura.


Adaug spanacul


 si repun sosul pe foc, inca 1 min. atata este suficient, altfel spanacul se inmoaie prea tare.



Asez pieptul de pui pe gratarul incins, strecor pastele si pregatesc decorul format din rosii “cherry” si patrunjel proaspat.

Intr-o farfurie formez un “pat” din pastele fierbinti, torn sos peste ele, iau carnea de pe gratar, presar sare si o tai in felii de 2 centimetri pe diagonala.

Adaug carnea langa paste, presar  mozzarella si patrunjelul proaspat.



Exista si o varianta mai bogata, la care se adauga ciuperci si broccoli sotate si rondele de dovlecel la gratar.


 “Pennele” se pot manca ca atare, doar cu sosul de rosii, usturoi si busuioc, adaugand mozzarella rasa.

sosul intins pe marginea farfuriei este dovada ca fiul meu nu  avea rabdare sa fotografiez si fura din mancare

Valori nutritionale:
Aliment
Grame
Calorii
Proteine
Lipide
Carbohidrati
Fibre
Aproximari
Paste Penne
400
1428
50
7.2
300
14.4
Conserva de rosii decojite in conserva Ciro
500
95
6
0.5
16
2.5
1 cutie =400 g
Spanac
100
23
2.9
0.4
3.6
2.2
Ulei de masline extra virgin
90 
739.8
0
82.2
0
0
1 sticla = 1000 ml
Mozzarella
140
378
29.4
28
2.1
0
1 pachet = 400 g
Usturoi
30 
41.1
2
0
7.9
0
1 capatana = 40 g
Piept de pui la gratar
480
628.8
108.5
17.3
11.5
0
100g
TOTAL
1740
3333.7
198.8
135.6
341.1
19.1

Pentru reducerea caloriilor, micsorez cantitatea de ulei si mozzarella.

2 comentarii:

  1. Super tare, cate combinatii poti face cu niste paste. Mie imi plac cel mai mult cele cu sos de rosii, musai facut in casa. Dar astept recomandari si pentru alt gen de sosuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tati, zilnic stau in birou si iau pranzul gatite d mine; si stau sa citesc ce ne a facut tati azi p blog!Cheers!

    RăspundețiȘtergere