Translate

duminică, 3 iulie 2011

Visine - partea 1

Cand vine vara, nu pot sa ma opresc sa ma bucur, bucuriile sunt multe si vreau sa ma prefac la fiecare inceput de vara ca sunt si nebanuite. De fiecare data  ma voi bucura de cirese, capsiuni,visine,caise, zmeura, etc.
Visinile sunt o sursa de inspiratie deosebita, de la prajitura cu visine pe care o facea mamaie, pana la visinata atat de apreciata, la inceputul mesei.
Astazi am sa ma opresc la o reteta foarte simpla pe care o folosesc sa conturez un desert, atat din punct de vedere al aspectului , cat si al gustului.
Cu 200g visine, 4 linguri de zahar,coaja de lamaie rasa, 15g unt, scortisoara(nu sunt sfios cand folosesc scortisoara) batoane s imacinata, deopotriva, pentru a avea un spectacol grandios cand flambez visinele, un paharut de brandy - din toate acestea iese un sos magnific.
Dupa ce scot samburii, pun visinele intr-un castron, adaug ½ din cantitatea de zahar, si rad coaja de lamaie, dupa care las la frigider 1-2 ore. Pun visinele intr-o tigaie pe foc, adaug untul,  a doua jumatate de zahar, batonul de scortisoara si las la foc redus 15-20 min. pana se umple casa de mirosul magnific al visinelor cu toate mirodeniile. Cand zeama devine mai densa maresc focul si agaug brandy-ul, incepand procesul de flambare.  In timp ce limbile de foc albastru se joaca pe deasupra visinelor, incep sa presar scortisoara, rezultand un joc de mini artificii. Dupa procesul de flambare se termina, mai las pe foc 1-2 min. atat cat sa se elimine vaporii de alcool.
Aceasta compozitie poate fi folosita la diferite deserturi, eu o prefer pentru  “cheese cake” pe care il prepar in casa.   Dar despre aceasta  reteta intr-o postare viitoare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu