Translate

marți, 12 iulie 2011

Preparat din pulpa de curcan


Pulpa de curcan la cuptor poate sa devina o delicatesa, cu putina imaginatie.


 Pentru trei portii folosesc urmatoarele ingrediente :
 ½ pulpa de curcan;
 1 cutie de 450g de rosii intregi, decojite;
 2 ardei capia copti (din conserva);
 1 capatana usturoi;
 10 -14 ciuperci (in functie de marime);
 un pumn de masline kalamata;
 1 lingurita sare;
 ½ lingurita busuioc uscat, folosesc si cimbru cu generozitate;
 2 linguri ulei masline si patrunjel.

Crestez pulpa de curcan, o impanez cu ½ din cantitatea de usturoi, o sarez si presar cimbru din belsug. Cand am timpul limitat, folosesc gratarul pentru a da aspect pulpei.

Asez rosiile la baza unui vas, le zdrobesc cu o lingura, adaug busuiocul, sare, ½ din cantitatea de ciuperci, 1 ardei capia taiat patratele, ½ din cantitatea de masline fara samburi, usturoi, 1 lingura de ulei de masline.

Pe un tocator tai al doilea ardei capia  patratele, a doua ½ masline, sare, ulei de masline, un pic de zeama de lamaie, din carnea crestata mai cad cateii de usturoi, pe care ii pisez cu furculita si amestec totul. Iau carnea de pe gratar si o asez pe tocator peste amestecul de ardei, masline, usturoi  (acesta are o aroma deosebita). Las carnea 5 min. sa se odihneasca, aceasta lasandu-si zeama dupa care amestec totul.

Adaug carnea in vasul unde sunt deja rosiile si celelalte ingrediente, adaug si restul de ciuperci si introduc vasul la cuptor 25 min la 240°C.


Cand am timp mai mult, folosesc aceleasi ingrediente, aceleasi cantitati, dar nu folosesc gratarul, si tin preparatul la cuptor 90 min la 240°C.

La sfarsit presar patrunjelul tocat.



Un comentariu: