Translate

marți, 26 iulie 2011

Cosulete cu vinete

Cu multa rabdare, am reusit sa fac mici opere de arta.

Urmatorul preparat este un bun exercitiu in bucatarie, deoarece imi folosesc aptitudinile de taiat legumele in cubulete (trebuie sa recunosc ca ceapa imi face problemeJ), de framantat aluatul, de intins aluatul, etc.

Sa incep cu ingredientele pentru 21 de “cosulete”.

Folosesc aluatul de la tarta cu ciuperci. Acesta se lasa la crescut si in forme circa 15 min.

La umplutura am folosit
1 rosie
1 dovlecel
2 ardei grasi
5 vinete mici
2 cepe
2 oua
1 lingurita busuioc
1 lingurita sare (se poate pune dupa gust)
Un pic de oregano
2 lingurite susan (se presara in cosulete inainte de umplere)
2 linguri ulei de samburi de struguri
200g mozzarella sau cascaval ras


Prima data se toaca morcovii, ceapa si ardeiul gras si se pun la foc mic 20min. Se adauga sarea, busuiocul si oregano. Dovlecelul si vinetele se taie cubulete 


 si se adauga peste celelalte, se mai lasa inca 20 min. la foc mic. Se opreste focul si cat timp se intinde si se pune in forme aluatul,



 aceasta compozitie se lasa la racit. Se amesteca  ouale, 


se umplu cosuletele din aluat si pe deasupra se presara mozzarella rasa.


Nu trebuie tinut la cuptor mai mult de 15 min la 220°.



Cand vine vorba de gust, fiecare e liber sa aiba o parere, in cazul de fata cei apropiati mie nu prea apucau sa-si spuna parerea intru-cat mancau pe nerasuflate J.



Un comentariu:

  1. ha, ha, ha, si aici va fac invidiosi pt. ca am mancat unul dintre aceste cosulete, uitati-va la ultima fotografie, desi nu este chiar reusita, veti observa cat este de viu colorata, aceasta sai spunem "tarta" ca de fapt se cheama cosulet, dupa cum a botezato maestrul Andrei, despre gust............va las curiosi, pt ca numai asa va veti apuca de treaba......

    RăspundețiȘtergere