Translate

sâmbătă, 23 iulie 2011

Gazpacho

 Sunt un fan al mancarurilor sanatoase, imi place sa folosesc ingrediente de sezon, bio, proaspete, fara tratament termic. In acelasi timp, sunt constient ca nu reusesc  sa fac asta suta la suta, dar nu ratez nici o sansa sa profit de ceea ce e mai bun.

“Gazpacho” este un bun argument sa mananc sanatos.

Sunt multe feluri de a prepara aceasta supa rece. Eu profit de sezonul legumelor proaspete si folosesc
5-6 rosii
3 castraveti cornison mari
2 ardei grasi
3 catei usturoi
Patrunjel
Frunze de busoioc proaspat
½ lingurita chimen
Sare
3-4 linguri ulei masline ‘Extra virgin’
1 bucata paine inmuiata in apa.



Decojesc rosiile, chimenul il pisez in mojar, castravetii ii curat de coaja, pun totul intr-un vas de sticla si amestec cu blenderul.


Las la frigider 1-2 ore. Pentru varianta rapida se pot folosi cuburi de gheata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu