De cele mai multe ori este migalos sa prepar mini-tarte, dar satisfactia este mare cand realizez ca este mai practic si mult mai atractiv dpdv estetic.
Am sa incep cu aluatul pentru 14 mini-tarte:
240g faina
150g unt
80g zahar
2 galbenusuri ou
coaja lamaie
vanilie - optional
Se amesteca toate, impachetez aluatul intr-o folie de plastic si il pun la frigider pentru o ora.
Umplutura pentru aceste mini-tarte este formata din doua parti :
- magiun de prune Topoloveni
- o compozitie foarte usor de retinut (favorita mea) pe care o fac cu
1ou
100g alune de padure macinate (la fel de bune sunt si nucile)
100g unt
100g zahar
Scot aluatul de la frigider si incep sa formez mini-tartele.
Le pun in forme si le bag la cuptor 14 min. la 200°C.
Dupa ce le scot de la cuptor le las sa se raceasca.
Fiecare mini-tarta o umplu cu 1 lingurita de magiun, iar deasupra compozitia cu alune,
le pun intr-o tava si le bag iar la cuptor 24 min. la 200°C.
dupa ce le scoti din cuptor , cum sunt ? moi sau crocante?
RăspundețiȘtergerecand sunt fierbinti sunt moi, se pot rupe foarte usor, dupa ce se racesc sunt moi de ti se topesc in gura:))
RăspundețiȘtergere