Translate

joi, 14 iulie 2011

Mini-tarte cu alune de padure

De cele mai multe ori este migalos sa prepar mini-tarte, dar satisfactia este mare cand realizez ca este mai practic si mult mai atractiv dpdv estetic.

Am sa incep cu aluatul pentru 14 mini-tarte:
240g faina
150g unt
80g zahar
2 galbenusuri ou
coaja lamaie
vanilie - optional
Se amesteca toate, impachetez aluatul intr-o folie de plastic si il pun la frigider pentru o ora.
  
Umplutura pentru aceste mini-tarte este formata din doua parti :
  1.  magiun de prune Topoloveni
  2. o compozitie  foarte usor de retinut (favorita mea) pe care o fac cu
1ou
100g alune de padure macinate (la fel de bune sunt si nucile)
100g unt
100g zahar

  
Scot aluatul de la frigider si incep sa formez mini-tartele.


Le pun in forme si le bag la cuptor 14 min. la 200°C.
Dupa ce le scot de la cuptor le las sa se raceasca. 


Fiecare mini-tarta o umplu cu 1 lingurita de magiun, iar deasupra compozitia cu alune,


le pun intr-o tava si le bag iar la cuptor 24 min. la 200°C.



2 comentarii:

  1. dupa ce le scoti din cuptor , cum sunt ? moi sau crocante?

    RăspundețiȘtergere
  2. cand sunt fierbinti sunt moi, se pot rupe foarte usor, dupa ce se racesc sunt moi de ti se topesc in gura:))

    RăspundețiȘtergere