Dupa vedeta “Pizza” a urmat un tort care a atras afirmatia “cel mai tare tort ever” din partea prietenului meu , propietarul pensiunii.
Acest tort necesita rabdare, deoarece nu este foarte complicat dar sunt multe ingrediente care formeaza crema si glazura care trebuesc atent supravegheate.
Am inceput cu pandispanul, care este simplu :
se separa 8 galbenusuri de albusuri, se bat albusurile ca la bezea
se adauga una cate una 8 linguri de zahar
cele 8 galbenusuri
8 linguri de faina
se pune la cuptor 30 min la 230° C.
In timp ce pandispanul e la cuptor, macin 300g nuca, prepar siropul dintr-o felie de pepene rosu. Cu dosul lingurei storc bucati de pepene intr-o strecuratoare. In cazul in care pepenele nu este destul de dulce, mai adaug o lingura de miere.
Pentru umplutura folosesc
2 banane
400ml lapte
250g zahar
laptele cu bananele le amestec in blender, iar zaharul il caramelizez. Torn amestecul de laptele cu banane peste zaharul caramelizat si las la foc redus, pana se topeste caramelul.
Glazura este asemanatoare cu cea de ‘negresa’
100g unt
175g zahar
25g cacao
1 galbenus ou
4-5 linguri lapte
Dupa ce se topeste untul si se omogenizeaza cu zaharul, se amesteca cu telul si celelalte ingrediente.
Dupa ce pandispanul se raceste, il tai in 3 parti, il insiropez cu sucul de pepene,
ulterior adaug crema de banane cu lapte si caramel, peste aceasta adaug banane feliate, rondele (3 banane pentru tot tortul)
si presar nuca macinata. Dupa ce adaug si a 3 a felie incep sa torn glazura si ornez cu nuca macinata.
Las tortul la frigider 2 ore.
Chiar si persoanele sceptice au fost impresionate de gustul tortului.
l-am facut, a fost foarte bun, delicios...astept urmatoarele retete de torturi
RăspundețiȘtergere