Aerul tare de la munte imi face o pofta de mancare nebuna, asadar am facut 2 tarte cu ciuperci.
Am folosit ½ din cantitatile de aluat de la “Pizza de vacanta” pentru aluatul de tarta.
250g faina
½ pachetel drojdie (12g)
15g unt
½ lingura zahar
Sare
70-80ml apa.
Am lasat aluatul sa creasca aproape de o sursa de caldura aproximativ 1 ora.
La umplutura pentru tarte am avut nevoie de
1 lingura ulei
1kg ciuperci
2 cepe rosii
3 ardei grasi
100g masline negre (fara samburi)
3 catei de usturoi
1 ou
200g cascaval ras
1 lingurita busuioc
Sare dupa gust
Patrunjel proaspat
Calesc ceapa, ardeii, ciupercile, adaug usturoiul-tocat marunt, busuiocul, sarea. Ciupercile lasa mult lichid, asa ca las sa scada. Dupa ce s-au calit, astept sa se raceasca, adaug 3 sferturi din cantitatea de cascaval, oul ,
amestec bine si torn in aluatul gata pregatit in forme.
Presar restul de cascaval pe deasupra si pun la cuptor 17 min. la 220°.
Toc patrunjelul, iar cand tarta e gata il presar pe deasupra.
Expresia “S-au batut turcii la gura mea” a devenit realitate.
O poza mai veche de care sunt tare mandru! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu