Translate

joi, 21 martie 2013

Muffins cu cacao, toffe si frisca de casa




Poveste de dragoste cu final fericit, asa pot sa descriu desertul de azi, pur si simplu papilele gustative au avut fluturasi in stomac, iar muffins-ul cu cacao, toffee si frisca s-a lasat savurat pana la ultima firimitura.

Ingrediente pt 18 muffins
280 g faina
220 g unt
200 g zahar
4 oua
2 linguri cacao
10 g praf copt
¼ zeama lamaie
300 ml smantana pt frisca
3 linguri zahar
120 g toffee

Scot untul de la rece cu o ora inainte sa ma apuc de prepararea muffins-urilor.

Cantaresc toate ingredientele si le amestec, adaugand praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Ung formele de silicon cu putin unt si le umplu ½ cu aluatul de muffins.

La cuptorul preincins la 180° las 24 min.


Cat timp tin muffinus-urile la cuptor, pregatesc frisca.

Ca décor folosesc zmeura congelata si cacao.

Sugestii pt retete de muffins : muffins cu ciocolata, muffins cu cirese si scortisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu