Translate

duminică, 3 martie 2013

Eclere umplute cu pate de ficat si sos tartar





Ingrediente aluat
200 g faina
200 ml apa
100 ml ulei
4 oua

Ingrediente pate
500 g ficatei pui
1 capatana usturoi
Busuioc
Sare

Ingrediente sos tartar
2 galbenusuri
Ulei
Sare
Zeama lamaie
1 ceapa
Tarhon
Otet
Capere
3 castraveti murati

Pun la fiert apa si uleiul pt aluat. Cand dau in clocot adaug toata faina, dau deoparete de pe foc si amestec cu telul. Las putin sa se raceasca si adaug ouale unul cate unul, amestecand cu telul.

Intr-o tava de cuptor asez o  foaie de pergament. Folosesc posul cu sprit si formez eclerele. Pun in cuptorul preincins la 190°  timp de 30 min.

Ecelrele racite le tai in doua.

Fac maioneza, toc si storc castravetii, la fel si caperele, dar nu le storc, tai ceapa cat mai marunt posibil, amestec maioneza si cartravetii tocati.

Ceapa tocata, cu un manunchi mic de tarhon proaspat, taiat marunt, le fierb in putina apa si 2-3 linguri de otet de mere. Tin la foc mic, pana ce otetul se evapora aproape complet. Adaug sare.

Las amestecul de otet, cepa si tarhon sa se raceasca, apoi le adaug la maioneza si castraveti.

Oparesc ficateii, apoi ii inabus in apa la foc domol 5-10 min, impreuna cu usturoiul si busuioc. Adaug sare si-I las sa se raceasca. Pate-ul il realizez cu mixerul vertical.

Umplu jumatatea de jos a eclerului cu pate, apoi cu sosul tartar, pt aceasta folosesc un pos cu sprit mare la pate si un pos cu sprit mediu la sos. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu