Translate

vineri, 25 ianuarie 2013

Aspic cu sunca si legume




Un preparat haios pt pustiul meu, pe care il recomand calduros mamelor pt copiii lor.

Ingrediente
¼ ardei gras
½ morcov mic
50 g sunca
1 pachtel geletina
100 ml apa
100 ml supa de oase clara
Sare
Patrunjel

Supa de oase necesita rabdare. Eu am facut-o din 2 jumatati oase de vaca (genunchi), morcov, telina, ceapa, patrunjel, sare, piper.

Ceapa am pus-o pe plita.

Oasele le-am oparit, le-am limpezit cu apa rece si le-am pus la fiert,  tot in apa rece. Cand au inceput sa fiarba, am luat spuma si am adaugat legumele + ceapa rumenita.

Las supa la fiert 3 ore, la foc domol.

Ca sa obtin supa clara, strecor zeama, degresez, si pun la fiert, tot la foc domol. Cand da in clocot, adaug 70 g cubulete mici, mici de carne de vaca si doua albusuri de ou.

Cand albusurile de ou si carnea se ridica la suprafata, dau la o parte de pe foc si strecor prin sita si prosop de hartie.

Gelatina o pun in apa la hidratat. Amestec usor cu lingura. Dupa 5-10 min, o pun pe foc si o incalzesc fara s-o fierb, o dau deoparte si adaug supa.

Morcovul si ardeiul, le tai cubulete mici, mici.

Sunca o tai fasii foarte subtiri.

Folosesc 3 paharute de pastic, in care torn cu lingura lichidul obtinut din gelatina si supa, cam o lingura si jumatate in fiecare pahar. Asez frunze de patrunjel si bag la frigider.

In 10-15 min se intareste.

Adaug morcovi taiati si iar pun o lingura de aspic, bag la frigider.

Repet procedeul si la ardei, apoi la sunca.

Cand se incheaga, scot din pahare, daca nu iese usor, tai paharele cu cutitul.

Una dintre ele o tai pe jumatate si realizez nasul de pe farfurie.

Un comentariu:

  1. Misiune imposibila sa-i faci pe copii sa manance legume. Dar poate mancare aranjata haios pe farfurie ii va atrage.

    RăspundețiȘtergere