Minitartele sunt specialitatea mea, chiar daca este migalos sa le fac, rezultatul imi aduce multa satisfactie.
Dupa “minitarta cu alune de padure”, “minitarta cu mousse de capsuni…”, “minitarta cu crème brulle…”, ”minitarta cu visine…”, trebuia sa fac si o minitarta cu mascarpone.
Pentru aluat am folosit
230 g faina
140 g unt
85 g zahar pudra
1 ou
Iar la umplutura
500 g mascarpone
4 linguri de zahar tos
100 g alune de padure
2 mere golden
3 lingurite cacao
Grand Marnier
Zeama lamaie
Aluatul este aproape identic ca si la celelalte minitarte
Amestec faina, zaharul pudra, untul
si oul.
Cand e gata aluatul pun la frigider 1 ora.
In acest timp pregatesc crema de mascarpone, dar incep cu merele,
pe care le curat de coaja si cotor, le rad, storc lamaie deasupra sa nu oxideze,
macin alunele
si le torn peste mere,
adaug zaharul,
Grand Marnierul,
abea acum pun si mascarpone,
inchei cu cacaoa.
Scot aluatul de la frigider
il impart,
fiecare bucata care a reiesit dupa impartire, o formez intre degate,
apoi o intind cu facaletul si o asez in forma tavii.
Pun la cuptor 17 mmin. la 200°.
Dupa ce se racesc, scot minitartele din tava si le asez pe o farfurie,
incep sa le umplu cu crema de mai sus.
Ca décor folosesc nuca de cocos rasa, ciocolata 75% si stafide.
Totul arata super artistic si aromele se impletesc intr-un mod extraordinar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu