Translate

duminică, 12 februarie 2012

Cornuri cu lapte si ciocolata


Cand se umple casa cu aromele combinate in cuptorul in care se coc cornurile cu lapte si ciocolata, nu regret nici o clipa faptul ca o sa ma indop cu calori.

Cornurile cu lapte si ciocolata sunt un mic dejun copios si se potrivesc de minune cu kefirul de lapte facut de mine in casa.

Baiatul meu a fost tare fericit cand a auzit ca am sa pregatesc cornuri cu lapte. Asa ca m-am apucat de treaba.

Am folosit
1 gk faina ooo
50 g drojdie proaspata (2 Pachetele)
600 ml lapte
350 g zahar
½ pastaie vanilie
160 g ciocolata 75%
1 ou
Susan
Mac


Faina o pun in castronul in care am sa si framant aluatul si o las sa se incalzeasca langa cuptor.

Laptele il fierb, il las sa ajunga la o temperatura pe care o suporta mana mea si il amestec cu zaharul.

Jumatatea de pastaie de vanilie o despic pe lung si o “barbieresc” de miez, pe care de asemenea il amestec in laptele cu zahar.




Drojdia o sfaram intre degete, 


adaug o lingura de zahar si amestec,



 apoi torn un pic de lape pana se formeaza un lichid, 


pe care il torn intr-un caus format in faina, 


formez maiaua si las sa creasca 20 min.


Laptele il mentin fierbinte si cand maiaua a crescut si crapa faina de deasupra, incep sa amestec cu laptele.


 Dupa ce am incorporat tot laptele, framant aluatul 10 min.



Las aluatul sa creasca 60 min.


In acest timp, rad ciocolata si o las la caldura sa fie moale ca sa o pot intinde.


Dupa 60 min., ung cu ulei un tocator, mainile si impart aluatul in 8 bucati (impartit in 8 bucati ies niste cornuri uriase se poate impartii in 16, pt niste cornuri mai mici).




Intind pe rand cate o bucata de aluat, din cele opt, pun cate o lingura de ciocolata rasa si roluiesc.




Dau o forma de semiluna  fiecarui corn in parte,


 si intr-o tava de cuptor, unsa cu unt si tapata cu faina, asez cornurile in asa fel incat sa las distanta intre ele, pentru ca le las la crescut inca ½ ora, in tava.


Cand a trecut si jumatatea de ora, sparg un ou, il bat bine si cu o pensula ung fiecare corn in parte.


Pe doua dintre cornuri adaug susan,


 iar pe alte doua mac.


Bag la cuptor 35 min. la 180°.


Cand se racesc le ung cu miere de albine.


Atentie, daca ma tenteaza sa le mananc fiebinti, ciocolata din interior frige rau! J


Un comentariu:

  1. Cunoasteti si reteta de cornuri fara zahar si umplutura? Mama mea ( 90 ani ) si le-ar dorii, asa cum erau inainte in tara: ea zice, ca arateau ca ale dumneavoastra, dar nu erau dulci. Multumesc! Christiana

    RăspundețiȘtergere