Translate

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Sos pesto


Aroma busuiocului proaspat ma face sa salivez instantaneu. Profit de faptul ca inca am busuioc proaspat (bio)si am sa prepar un sos pesto pe care am sa-l folosesc la un preparat din pulpa de curcan la gratar si spaghete.

Pentru sosul pesto am nevoie de
Frunze proaspete de busuioc
Usturoi
Ulei de masline extra virgin
Miez de nuca
Parmezan
Sare grunjoasa neiodata
Patrunjel proaspat
Iaurt


De data aceasta am folosit blender-ul, 


dar am convingerea ca in mojar se zdrobeste mai bine busuiocul, usturoiul si miezul de nuca, chiar daca depun mai mult efort.


Spaghetele le-am fiert in apa cu sare. Dupa ce le-am scurs de apa, am adaugat peste ele ulei din samburi de struguri.

Pulpa de curcan am pregatit-o cu sare ulei de masline si cimbru, inainte s-o pun pe gratar.

Ca o pata de culoare  un ardei gras rosu a fost binevenit in farfuria cu spaghete, pulpa de curcan la gratar si sosul pesto cu iaurt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu