Translate

marți, 22 noiembrie 2011

Salata de iarna


Imi este tare de dor de vara, cand pot sa ma bucur de multe legume proaspete. Dar si iarna are partile ei bune, mai ales ca sunt un iubitor al muraturilor.

Salatele sunt permanent prezente in dieta mea zilnica, asa ca azi voi face o salata de iarna.


Imi trebuie
2 cepe galbene
2 cepe rosii
2 morcovi cu frunze
2 ardei grasi verzi
2 ardei grasi rosii
5-6 rosii cherry
4 castraveti  murati in saramura
2 gogosari in otet
10-15 masline kalamata
200 g porumb boabe
200 g fasole boabe rosie
100 g mazare
2 oua fierte
100 g cas sarat sau telemea


Cepele, morcovii, ardeii le fac pe gratar la fel ca la “Cod la cuptor cu legume la gratar”.


Fasolea, mazarea si ouale le fierb.

Ouale le tai rondele, castravetii murati ii tai pe lung, iar gogosarii in sferturi.

Pentru sos folosesc acelasi sos de kefir ca la “Cod la cuptor cu legume la gratar”.


Busuioc
Oregano
Sare
Ulei de masline
Gogosar taiat marunt
Marar
Cand legumele de pe gratar sunt gata, le las la racit; la fel procedez si cu ouale, mazarea si fasolea.

Pe farfurie pun ca baza porumbul si fasolea, apoi ornez farfuria cu castravetii, restul vine de la sine in asa fel incat sa arate frumos.


Totul se incheie cu sosul pe care il folosesc din belsug.

Un comentariu: