Translate

miercuri, 17 octombrie 2012

Salata rucola cu bucatele de carne la gratar



Preparatul de azi este o salata cu pretentii de fel principal, sau o gustare copioasa.

“Salata Rucola cu bucatele de carne la gratar”

Ingrediente
120 g rucola
1 muschiulet de porc
5-6 catei usturoi
150 ml smantana de capra
1 lingura mustar de Tecuci
1 lingura ulei de cocos
6 linguri pesmet
Sare
Zeama lamaie
1 lingura otet mere
Ulei masline extra virgin
½  ardei iute


Muschiuletul de porc il tai in 4, apoi fiecare din cele 4 cilindri ii mai tai o data in asa fel incat sa-mi iasa bucati de carne plate, cam de ½ cm. grosime. Le ung cu putin ulei si le sarez, apoi le pun pe gratar.


Iau ½ din cateii de usturoi, ii tai si ii pun in tigaie in uleiul de cocos. Cand s-au rumenit usor, sarez, adaug pesmetul si las 2 min. pe aragaz.





Cealalta jumatate de usturoi o tai, o pun intr-un castron, adaug sare, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, lingura de mustar, smantana de capra si cateva bucatele de ardei iute.







Pe o farfurie asez o mana mare de rucola, torn dressing-ul, pun pesmetul fierbinte cu usturoi, adaug 2 bucatele de  carne luate direct de pe gratar si inchei cu un décor format din 3 rondele de ardei iute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu