Translate

duminică, 8 ianuarie 2012

Mousse din capsuni


Dupa mousse-ul de ciocolata trebuie sa urmeze mousse-ul de capsuni. Mare diferenta nu este intre cele doua retete, capsunile inlocuiesc ciocolata si cantitatile sunt diferite.

De data aceasta am pus
400 g capsuni
150 g zahar
4 oua
80 g unt


Fac totul la bain marie. Prima oara pun untul sa se topeasca,


 adaug zaharul 


si mestec din cand in cand ca sa se dizolve in untul topit. Separ galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le adaug la untul si zaharul din bain marie.


 Capsunile le fac piure cu blenderul vertical


 si le amestec cu untul,  zaharul si galbenusurile.


 Pun totul la racit si ma apuc sa fac bezeaua din albusuri si 1 lingurita de zahar pudra.

Cand compozitia din unt, zahar, galbenusuri si piureul de capsuni s-a racit, torn bezeaua si amestec  usor de sus in jos.





Pun la frigider pentru 24 de ore.

dupa 24 ore la frigider
Folosesc mousse-ul de capsuni la minitarte, torturi, inghetata, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu