Translate

marți, 10 ianuarie 2012

Farfuria mea taraneasca


Daca tot am avut o mare parte din ingredientele ramase de la “ Pachetele din muschiulet de porc” am hotarat sa mai adaug cate ceva si sa fac o farfurie taraneasca. Oricum a iesit foarte gustoasa.

Dupa ce am folosit mijlocul muschiuletilor de porc, la “pachetelele din porc”,  mi-au ramas cele 4 capete pe care le-am facut la gratar, dupa ce le-am uns cu ulei de masline, le-am sarat si le-am dat cu cimbru.


La garnitura si sos am pus
4 cepe rosii
4 morcovi
400 g fasole rosie
100 g porumb
400 g fasole verde
200 g mazare boabe
150 g conopida
1 dovlecel
500 g ciuperci + coditele ramase de la “ pachetelele din porc”
400 g rosii decojite
1 ardei copt
6 catei usturoi
Busuioc
Marar
Ulei din samburi de struguri
Sare

Prima oara am pregatit sosul din rosiile decojite, pe care le-am amestecat cu busuioc, usturoi, ulei de masline si sare. 


Am pus totul la foc mic pt 10 min. Dupa ce au inceput sa scada am zdrobit rosiile cu lingura.

Ciupercile le-am separat, palariutele de codite. Palariutele le-am pus pe gratar,


 iar coditele le-am taiat si le-am sotat cu restul garniturii.



Dovlecelul l-am facut tot la gratar.


Ceapa rosie am taiat-o in 4, morcovii i-am taiat la fel ca la “pachetelele din porc”.

In wok-ul de inox am incins uleiul din samburi de struguri, am calit ceapa impreuna cu morcovii



 si am adaugat  coditele ciupercilor, fasolea rosie, porumbul, 


mazarea, conopida si fasolea verde. Am pus sare si am incheiat cu mararul.



Pe farfurie am pus in centru sosul,


 iar restul  de garnitura l-am asezat lasandu-mi imaginatia libera.


 A iesit super si de data asta.



2 comentarii:

  1. arata excelent. cred ca as putea manca in fiecare zi. cel putin legumele. sosul nu cred ca mi-ar iesi.

    RăspundețiȘtergere
  2. sosul este foarte usor de facu, nu ai cum sa dai gres...:)

    RăspundețiȘtergere