Translate

duminică, 3 februarie 2013

Strudel cu nuci si dovleac




Strudelul de azi este deosebit!
Ingrediente pt foaiea de strudel
250 g faina
150 ml apa
1 galbenus
1 lingura ulei
1 lingurita otet
Sare
ulei
Ingrediente umplutura cu nuci si dovleac
500 g nuci doar miez
500 g dovleac gata curatat
180 g  zahar pt umplutura si calit dovleacul
150 g stafide
70 g pesmet
3 galbenusuri de ou
Scortisoara
2 linguri cacao
Zahar pudra pt décor
1 lingura zahar pudra pt sirop

Stafidele le pun in apa la hidratat.

Faina o amestec cu galbenusul de ou, sare, apa, apoi lingura de ulei si lingurita de otet. Formez o bila si las 1 ora la dospit.

Dovleacul il rad si il pun la calit in ulei incins. Dupa ce s-a calit pun 3 linguri de zahar ( din cantitatea de 180g) si scortisoara. Il las la racit.

Nucile le macin in blender, dar superficial, in asa fel incat sa-mi ramana bucati mari.

Amestec scortisoara, cacaoa, pesmetul, stafidele, dovlecul racit si zaharul ramas cu nucile macinate.

Bat albusurile spuma si le pun peste amestecul de mai sus, apoi incorporez usor, cu lingura de jos in sus.

Aluatul il impart in doua.

Presar faina pe un servet de bucatarie.

Incep sa intind prima jumatate de aluat, o intind pana ajunge subtire ca o coala de hartie.

Cand foaia de aluat ajunge de grosimea unei foi de hartie , o ung cu ulei pe toata suprafata, apoi pun  ½  din cantitatea de amestec cu nuci.

Umplutura o pun doar pe 5% din suprafata foii de aluat, ca un sir. In felul acesta ingredientele raman rulate la inceputul foii, iar restul aluatului va forma aspectul de straturi.

Folosesc servetul de bucatarie sa rulez strudelul.

Procedez identic si cu a doua jumatate.

La cuptor pun 45 min. la 200° .

Fac sirop din lingura de zahar pudra si cand scot din cuptor, cu o pensula ung fiecare strudel.

Cand e gata presar zahar pudra.

Sugestii pt strudel: Strudel cu mere, strudelul de dovleac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu