Translate

joi, 23 aprilie 2015

Tort clatite cu nuci, zahar de cocos si dulceata de visine




Clatitele pentru tortul de azi le fac aproape ca la “Tortul de clatite cu dovleac si nuca”, adica cu 5 oua, 560 gr faina (200 gr faina integrala de grau si 360 gr faina alba 000), un praf de sare si 850 ml lapte. Dupa ce am obtinut aluatul din ingredientele de mai sus, il pun deoparte pentru 2 ore.

Dulceata de visine am facut-o anul trcut.

Pun in cuptorul preincins @ 500 gr nuci si las 10 min sa se coaca, le scot le las sa se raceasca si le maruntesc in robotul de bucatarie. Rezulta @ 16 linguri (cu varf) de nuca pisata, la care adaug 16 linguri (rase) cu zahar de cocos si la sfarsit amestec  si cu scortisoara.

Inainte sa ma apuc sa coc clatitele mai adaug 250 ml apa aluatului de clatite, sa obtin consistenta necesara unor clatite subtiri si pufoase.

Din cantitatea acesta de aluat rezulta @ 30 clatite.

Asez pe o farfurie o clatita, intind peste ea dulceata de visine, apoi asez alta clatita si intind amestecul de nuci cu zahar cocos si scortisoara. Continui asa, alternand un strat de dulceata cu un strat de nuci, pana termin toate clatitele. Imbrac tortul in folie de aluminiu si las sa se raceasca, in felul acesta zaharul se face sirop, toate straturile se vor lipi si vor fi usor de taiat.

Inainte sa mananc felia de tort, adaug frisca si dulceata de visine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu