Translate

marți, 23 aprilie 2013

Smantana de casa





Dupa ce am facut “Frisca” si “Branza telemea de casa” , acum am facut si smantana fermentata in casa.

Nu am ce sa scriu despre ingrediente pt ca in afara de laptele pe care il las la prins, nu mai sunt alte ingrediente.

Pun 5 l de lapte la prins(lapte proaspat), dupa o zi si-o noapte la temperatura camerei, se strange deasupra laptelui fermentat: smantana. Este mai usor de strans decat cea dulce din care fac frisca. Pur si simplu cu o lingurita srang smantana.

La 5 l de lapte am strans @ 400 g smantana.

Nu este nevoie de prea mult efort si timp pt a face branza si smantana in casa, de aceea incurajez pe toti aceia  ce vor sa stie ce mananca, sa nu ezite sa faca acest lucru.


Un comentariu:

  1. nu e un pic cam amaruie smantana obtinuta? Eu nu am reusit sa obtin smantana fermentata dulce. Gresesc undeva oare?

    RăspundețiȘtergere