Translate

miercuri, 24 aprilie 2013

Crema de zahar ars - Creme caramel





Am descoperit printre pozele mele  pe acestea cu “Crema de zahar ars”.

Eu consider ca este desertul cel mai usor de facut.

Ingrediente pt 8 portii
1 L lapte
8 oua
12 linguri zahar

Pun intr-o cratita 5 linguri de zahar si o pun pe foc pana acesta se topeste. Am grija sa nu fumege si  inclin cratita in asa fel incat caramelul sa se prelinga pe peretii cratitei. Cand caramelul imbraca peretii cratitei pana aproape de marginea acestora, las deoparte la racit.

Cat timp se raceste zaharul ars amestec ouale cu restul de zahar si cu laptele. Folosesc telul si bat usor pana se dizolva zaharul.

La un moment dat zaharul ars din cratita incepe sa crape si sa trosnesca, acesta este semnalul ca trebuie sa adaug compozitia de oua, zahar si lapte.

Pun in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu