Translate

joi, 28 august 2014

Dulceata de visine



Am adus prima oara vorba despre dulceata de visine in postarea “Frappe de piersici”!

Reteta dulcetii de visine este aproape ca cea de la “Dulceata de cirese”sau cea de “Dulceata de cirese amare”, diferenta consta in cantitatea mai mica de zahar. Pun 100 g zahar mai putin la fiecare kg de fructe fara samburi, ca sa pastrez acel gust acrisor specific visinilor.

Incerc  an de an sa-mi fac timp sa merg la cules visine si “La cules cirese”.

Ingrediente
3 kg visine fara samburi
2, 1 kg zahar
1 ½ zeama lamaie
Samburii de la visine

Dupa ce spal visinele ma apuc sa le curat de samburi.

Torn zaharul peste ele si las cateva ore, sau o noapte.

Samburii nu-i arunc, ii fierb pana scade apa sub nivelul samburilor, strecor si ce rezulta adaug peste visinele care fierb impreuna cu zaharul.

Inainte sa pun la fiert dulceata, storc zeama de lamaie si o adaug peste visine. Adaug si un varf de lingurita de sare, ajuta la pastrarea culorilor naturale.

Anul acesta visinile au fost foarte zemoase, asa ca am obtinut si un sirop de visine din surplusul lichid de la dulceata. Am luat acest surplus inainte ca dulceata sa se lege, asa ca siropul are o culoare deosebita, vie, de un visiniu deschis.

Dupa ce da in clocot tin la foc mic 4 ore, pana se caramelizeaza usor.





Borcanele le spal si le bag in cuptor la 240° 15 min.


Cand dulceata e gata o torn in borcane fierbinte si pun capacul imediat, in felul acesta, cand se raceste se formeaza un vid care in principiu ar trebuii sa impiedice formarea de micegai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu