Translate

luni, 5 septembrie 2011

Somon la gratar


Azi am hotarat sa fac somon la gratar cu sos de susan si usturoi, chiftelute din dovlecei, orez basmati, piure din mazare si piure din morcovi.


Pentru acest preparat trebuie multa rabdare si o buna coordonare, deoarece toate cele de mai sus trebuie sa fie fierbinti.

Cum am facut eu toate acestea?

Am sa incep cu ingredientele
600 g somon crud
100 g orez basmati
300 g mazare
7 morcovi
30 g unt
Apa pentru fiert morcovi, mazarea si orezul
Sare


Ingredientele pentru chiftelute sunt postate la “Chiftelute din dovlecei”, iar pentru sos la “Sosul cu susan si usturoi”.

Trebuie pus la fiert apa cu sare pentru mazare si morcovi.

Apoi trebuie pus la fiert orezul, cu sare si un pic de ulei.

Somonul se pune pe gratar cand orezul, morcovii si mazarea sunt fierte, iar chiftelutele sunt aproape gata.

In timp ce somonul e pe gratar, trebuie facute repede piureurile, care se fac foarte simplu: se adauga unt si sare peste mazare si morcovi apoi se paseaza.




Pe o farfurie,  folosesc  un cilindru din inox, in care pun: un strat de orez,


 unul de piure de mazare,


 unul de piure de morcovi,


 al doilea strat de mazare si inchei cu al doilea de orez.

Asez in farfurie si chiftelutele din dovlecei, peste care pun somonul  luat de pe gratar.


Pentru décor pastrez cateva boabe de mazare, pe care le presar prin farfurie, tai felii de morcov si mai folosesc si patrunjel tocat.

Inchei totul cu sosul.




Un comentariu: