Translate

joi, 1 septembrie 2011

Ciuperci umplute

Azi am hotarat sa pregatesc ciuperci umplute.




Pentru asta am nevoie de
800 g ciuperci
400 g rosii decojite
50 g spanac
100 g cascaval
80 g masline kalamata
1 ceapa rosie
1 ceapa verde
1 ardei gras
2 ardei capia copti si decojiti
4 catei usturoi
Ulei masline
Sare
Busuioc
Zeama de lamaie


Am sa spal ciupercile si legumele, dupa care scot coditele de la ciuperci, le tai impreuna cu ceapa si ardeiul gras.



Pun intr-o tigaie cepele, ardeiul si coditele de la ciuperci la calit. 


In timp ce se calesc pun sare, busuioc uscat si storc o jumatate de lamaie peste acest amestec.

Scot samburii de la masline si le tai marunt.

In vasul termorezistent pun rosiile decojite, zdrobesc usturoiul, 


 adaug sare, busuioc si ulei de masline,


 apoi cu o lingura zdrobesc rosiile si amestec totul.

Cei doi ardei capia ii tai marunt si ii adaug peste rosii si amestec iar.


Spanacul il presar peste amestecul de rosii si ardei capia, apoi incep sa aranjez ciupercile deasupra spanacului.

Dupa ce s-au racit cepele, ardeiul si coditele de la ciuperci, pun peste ele si maslinele taiate. Amestec toate acestea.

Rad cascavalul.

Umplu ciupercile cu amestecul de ceapa, codite de ciuperci, ardei si masline, 


apoi pun cascaval ras deasupra, toc marar si presar peste cascaval si stropesc inca o date cu ulei de masline.



Pun la cuptorul preincins la 280° timp de 25-30 min.


2 comentarii:

  1. ma inscriu. dar numai daca le prepari tu, ca eu n-am rabdare sa toc toate cele asa marunt

    RăspundețiȘtergere