Translate

marți, 17 iunie 2014

Ton cu susan si sos de soya dulce




Am gasit ton proapat de captura si l-am cumparat.

Tonul are o textura densa si daca este prea mult gatit nu este bun de nimic, asa ca trebuie tinut putin pe foc. 

In schimb eu nu pot sa-l mananc foarte crud si am ales o varianta de compromis: l-am tinut pe foc doar cat sa se patrunda foarte putin, dar complet.

Am filetat tonul, apoi l-am uns cu ulei si l-am sarat, l-am rumenit intr-o tigaie doar 2 min.

Dupa ce am prajit susanul, am stropit fileurile de ton cu sos de soya dulce si le-am tavalit prin semintele de susan.

Garnitura am facut-o din cepe galbene taiate in 4, cepe verzi taiate grosier si rosii cherry.

Ceapa am calit-o in ulei de susan, cand ceapa galbena s-a rumenit am condimentat cu sare, sos de soia dulce si sos Worcestershire. Rosiile cherry le adaug la sfarsit doar cateva clipe.

Pe langa legume am fiert si taietei japonezi, in apa cu sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu