Translate

vineri, 20 iunie 2014

Salata din codite de rac




Salata din codite de raci este asemanatoare cu cea de ton, sau cu tartarul de ton.

Ingrediente
450 g codite de rac in saramura
2 cepe verzi
8 castraveciori murati
½ legatura marar
1 galbenus ou
1 lamaie pt zeama
Sare
150 ml ulei

Prima data fac maioneza din: galbenusul de ou, ulei, sare si ½ zeama lamaie.

Coditele de rac le storc de zeama din saramura si le tai in bucatele de aproximativ 1/2 cm. in timp ce le tai verific amanuntit fiecare codita sa fie curata.

Castraveciorii ii tai marunt si ii storc de zeama.

Ceapa o tai cat mai fin posibil.

Dupa ce am tocat si mararul, amestec toate ingredientele, adaugand sare si restul de zeama de lamaie.

Azi am scris de varianta simpla a acestei salate, dar se mai pot adauga: oua fierte, avocado, masline Kalamata, boabe porumb, ardei capia copt, marunt tocat, etc.

Am tostat paine Pave si am stropit-o cu ulei de masline. S-a potrivit de minnune cu salata din codite de raci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu