Translate

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Legume la cuptor, sos din smantana de capra si mustar Dijon




A trecut vara!

Trebuie sa profit din plin de acesta perioada, cand inca se pot folosi legume proaspete la preturi mici.

O combinatie intre pieptul de curcan la tigaie, amestec de legume la cuptor si un sos de smantana de capra, facuta de mine in casa, cu mustar Dijon si usturoi, am considerat ca e perfecta pt un pranz de sambata.

Ingrediente legume
3 vinete
3 cepe galbene
3 morcovi
3 rosii
2 dovlecei
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi verzi
Sare
Busuioc uscat
Ulei orez
Otet aceto balsamic

Ingrediente sos
4-5 catei usturoi
1 lingurita mustar Dijon
Ulei de masline extra virgin
Sare
Zeama de lamaie

Am spalat legumele, le-am curatat, morcovii i-am taiat rondele, ceapa solzi, ardeii cubulete de un cm, rosiile tot cubulete, vinetele le-am curatat partial si le-am taiat prima oara in 4 sferturi pe lung, apoi perpendicular ½ cm grosime. Cu dovleceii am procedat la fel ca in cazul vinetelor.

Peste toate legumele taiate am adaugat sare (aproximativ o lingura), busuioc, ulei si otet balsamic. Am amestecat cu mainile in asa fel incat legumele sa fie bine condimentate si am bagat la cuptor timp de 1 ora la 240°.


Sosul: am curatat usturoiul, l-am pus in mojar cu sare si l-am zdrobit pana am obtinut o pasta, apoi am adaugat: mustarul, uleiul si zeama de lamaie. Smantana am adaugat-o la sfarsit.

Carnea o portionez si o prepar identic cu cea de la “Spaghete Milaneze in stilul meu”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu