Translate

duminică, 15 septembrie 2013

Pregatiri pt iarna - ardei copti si vinete



Pregatirile de iarna continua cu: “ardei copti” si “vinete coapte”.

Cand ma gandesc la preturile din timpul iernii la ardei si vinete, ma trec fiori reci pe sira spinarii. Asa ca ma apuc sa le pregatesc de acum si le pun la congelator.

Ardeii ii pun la cuptor pe foaie de pergament. Folosesc in jur de 8 ardei capia mari o data.

Ii las 20 de min pe fiecare parte, apoi ii pun intr-o oala acoperita si-i las sa abureasca.


Curat ardeii de coaja, de seminte, ii las la scurs si-i pun in pungulite, apoi la congelator.



Iarna ii degongelez si fac salata de ardei copt, sau ii folosesc la sosuri – ex: “ciuperci umplute”.

Vinetele le prepar in acelasi fel ca ardeii, numai ca imi intra aproximativ 2 kg intr-o tava, le tin cate 25 min. pe fiecare parte si le las mai mult la scurs (1-2 ore).

La vinete se intampla sa fie cate una mai incapatanata si nu se coace in acelasi timp cu celelalte, in acest caz o mai las in cuptor pana se inmoaie. Le folosesc pe timpul iernii la salata de vinete.


Este mult mai usor sa pregatesc vinetele si ardeii la cuptor, decat pe plita, in felul acesta nu se umple casa de fum, nu murdaresc si nu ard aragazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu