Translate

miercuri, 27 noiembrie 2013

Trufe din ciocolata



Multa migala amestecata cu ingrediente fine: ciocolata, frisca, extract vanilie, biscuiti, cacao, capsuni si dulceata de trandafiri = reteta unui preparat special pt o aniversare speciala.

Sper ca am captat atentia celor ce imi urmaresc blogul. DA! Este vorba despre finetea trufelor de ciocolata alaturi de dulceata delicata si catifelata de trandafiri.

Ingrediente pt aproximativ 24 trufe cu ciocolata si cacao si exact 24 trufe cu baza de biscuiti
500 g ciocolata 75%
500 ml smantana pt frisca ( stransa de mine de la 8 L lapte )
1 pastaie vanilie
100 g biscuiti integrali
60 g zahar pudra
40 g unt 82%
Coaja de lamaie

Pun apa la fiert intr-o oala pe care pot sa potrivesc un castron in asa fel incat acesta sa nu intre in contact cu apa clocotita.

Pun smantana in castron si o las sa se incalzeasca. Adaug semintele de la pastaia de vanilie.
Ciocolata o adaug cand smantana este calda, sting focul si amestec pana obtin ganaj-ul de ciocolata, adica pana ce ciocolata s-a topit in intregime.



Biscuitii ii fac pesmet, ii amestec cu zaharul pudra, untul si coaja de lamaie. Framant usor cu degetele pana se incorporeaza untul. Ceea ce rezulta pun in formele mici de mini-muffins, ajutandu-ma de o lingurita. In fiecare forma intra exact o lingurita din amestecul de biscuiti. Cu degetele presez in asa fel incat sa ridic amestecul pe peretii mini-formelor – seamana cu tehnica de la Cheese cake.

Pt  realizarea trufelor cu biscuiti pun ganaj-ul de ciocolata cald, peste mulajul de biscuiti, ajutandu-ma de o lingura. Sunt necesare 2 linguri la fiecare mini-forma. 



Le bag la frigider cateva ore. Ca sa le scot din mini-forme ma ajut de un cutit subtire cu care le desprind usor.

Pt trufele la care folosesc cacao, las ganaj-ul sa se raceasca, il pun la frigider si dupa cateva ore, cand acesta s-a facut pasta, cu o lingurita incerc sa iau cantitati egale si le pun peste un pat de cacao. Le trec prin aceasta si formez bile.


Pe o farfurie asez 2 trufe cu biscuiti, 2 de cacao, iar la décor folosesc ganaj, dulceata de trandafiri si capsuni  proaspete, taiate in forme diferite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu