Translate

joi, 21 noiembrie 2013

Pasca



Am avut pofta de pasca si nu m-am putut abtine sa nu fac o pasca uriasa… sa-mi astampar acesta dorinta.

Ingrediente aluat (asemanator cu “aluatul dulce” sau chiar cu “aluatul de cozonac”)
750 g faina
11 g drojdie uscata
380 ml lapte
150 g zahar brut
4 galbenusuri ou
30 g unt

Ingrediente branza
750 g branza slaba de vaci
150 g zahar
4 linguri faina
150 g stafide
3 albusuri ou
½ zeama lamaie
1 pastaie vanilie

Pt aluat incalzesc laptele. In acesta adaug zaharul, amestec pana se topeste, urmeaza untul si galbenusurile (laptele trebuie sa fie cald nu fierbine, altfel galbenusurile se vor coagula).

Amestec drojdia in faina.

Torn laptele cald, cu toate ingredientele de mai sus, peste faina, amestec si apoi framant cateva minute. Nu este necesar mult timp pt framantat cand folosesc drojdie uscata.

Ung aluatul cu ulei si-l acopar cu o folie de plastic in contact. Las la crescut o ora langa o sursa de caldura.

Pun stafidele la hidratat, apoi le adaug  branzei de vaci alaturi de: faina, albusuri, zeama de lamaie, zahar si vanilie. Las amestecul de branza la temperatura camerei, daca acesta ar fi rece atunci cand l-as adauga peste aluat, ar inhiba cresterea acestuia.

Ung o forma detasabila (32 cm) cu unt si tapetez cu faina.

Impart aluatul crescut in 3: prima parte o intind si o asez pe fundul formei;


Pe celelalte 2 le impart in cate trei parti mai mici, le impletesc si le adaug peste foaia din forma.



Las sa creasca 35-40 min. in functie de cat de cald este mediul.

Adaug branza cu stafide, bat un ou, ung marginile impletite cu ou, presar cateva stafide peste branza si bag in cuptorul preincins la 170°C.


Timpul de coacere este de 60 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu