Translate

duminică, 18 noiembrie 2012

Placinta cu branza si stafide




Placinta cu branza, sau strudel cu branza, pt ca am folosit exact aceleasi ingrediente si cantitati ca la aluatul pt “ Strudelul cu dovleac”.

Ingrediente aluat
250 g faina
150 ml apa
1 galbenus ou
1 lingura ulei
1 lingurita otet
70 g unt
Sare

Ingrediente umplutura
1 kg branza de vaci
200 g stafide
180 g zahar
3 oua
50 ml Grand Marnier
Coaja lamaie
Stafidele le pun la hidratat.


Fac aluatul si-l las la caldura  aproximativ 1 ora.

Amestec branza cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, Grand Marnier  si stafide.








Ung o foaie de pergament  si facaletul cu unt topit.

Intind aluatul pe  pergament, care la randul lui este asezat pe un prosop de bucatarie, si-l amestec cu untul topit, intind si impachetez de mai multe ori, ca sa formez straturi.

Impart aluatul in 8 parti si incep sa umplu fiecare foie cu amestecul de branza.


Pun intr-o tava de cuptor 4 placinte, le ung cu un ou batut si pun la cuptor 40 min la 200°.


Procedez identic si cu urmatoarele 4 placinte.



Ca décor folosesc zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu