Translate

vineri, 13 februarie 2015

Retete rapide pentrut sportivi - 2. Piept de pui la cuptor cu spanac, avocado si caju




Am sa continui seria de “Retete rapide pentru sportivi” cu “Piept de pui la cuptor cu spanac, avocado si caju”(asemanator cu “Pasta penne cu piept de pui”).

Folosesc ori un pui intreg, ori 2 piepti intregi cu piele si oase. Curat de resturi de pene, daca este cazul, ung cu ulei, sarez generos si presar boia de ardei dulce. La cuptor las exact 50 min la 250°C.

Acest mod de preparat este avantajos, deoarece din ceea ce ramane se pot face sandwiciuri, se pot adauga bucatele de pui la salate, se poate manca cu alt fel de garnitura(paste, orez, legume),etc.

Spanacul il fac cu o ceapa inabusita, usturoi, zeama de lamaie si sare.

Cumpar spanac baby, deja spalat.

Ceapa o curat, o spal si o tai marunt, apoi o inabusesc in apa fara ulei, adaug sare, frunzele de spanac, usturoiul si zeama de lamaie. NU trebuie tinut mult la foc, un minut e suficient sa se inmoaie sapnacul.

In farfurie mai adaug bucatele de avocado, caju, rosii cherry, un pic de otet balsamic si ulei de masline.

Durata acestui preparat este de maxim o ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu