Translate

miercuri, 30 aprilie 2014

Cornulete umplute cu dulceata de mere cu scortisoara si nuci



Sunt adesea urmarit de nostalgia copilariei, de miresmele imbietoare care umpleau casa bunicilor de sarbatori, cand bunica facea scovergi, cozonaci, sarailie, etc.

Azi mi-am propus sa fac cornulete, pe care am sa le umplu cu dulceata de mere cu scortisoara (facuta de mine) si nuci.

Ingrediente
900 g faina
400 g iaurt
300 g untura de porc
2 oua
1 pachetel drojdie uscata
1 pachetel praf copt
700 g dulceata
150 g nuca
Zahar pudra

Amestec drojdia cu faina, apoi adaug toate ingredientele fara sa tin cont de o ordine anume, framant pana se incorporeaza totul. Aluatul pe care l-am obtinut nu trebuie lasat la crescut.

Amestec miezul de nuca cu dulceata.


Incep sa rup bucati din aluat de marimea unei chifle, pe care le intind si le tai ca la pizza.

Asez cu o lingurita umplutura si roluiesc.



Las in cuptorul preincins la 180° timp de 20 min.

Cand se racesc le garnisesc cu zahar pudra.

Ies la fel de gustoase si cu dulceata de gutui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu