Translate

joi, 31 ianuarie 2013

Tort de orez cu glazura de ciocolata



Un tort pe care poate sa-l faca oricine.
Ingrediente:
400 g orez camolino nefiert
2L lapte
130 g zahar
4 oua
Coaja lamaie
Scortisoara

Glazura ciocolata:
200 g ciocolata 52%
200 ml lapte
80 g zahar
40 g unt

Sos de zmeura:
300 g zmeura congelata
1 lingura miere rapita – bio
30 ml Grand Marner

Spal orezul si-l las in apa la inmuiat pana incepe laptele sa fiarba, adaug orezul inmuiat si las la foc mic pana devine vartos. Las sa se raceasca 45 min.
Ouale le amestec cu 130 g zahar si coaja de lamaie.
Ung o forma de tort demontabila cu unt si marginea interioara o captusesc cu pergament.
Orezul racit il amestec cu ouale si-l asez in forma de tort, presar scortisoara si bag la cuptor 45 min la 200°.
Glazura de ciocolata o fac in bain marie, topesc ciocolata si untul, apoi adaug 80 g zahar si laptele.
Scot de la cuptor orezul si las iar la racit 1 ora, torn glazura de ciocolata si las mai departe la racit
Bag in frigider si las o noapte.
Sosul de zmeura il fac foarte simplu, pun in bleander zmeura, mierea si Grand Marnier-ul. Tin sosul la congeletor pana il alatur feliilor de tort.
A doua zi decorez cu fulgi de cocos.



Alte retete de torturi: “Cel mai bun tort ever”, tort de mere“Tortul Big Gym”, Tortul cu mult mousse de ciocolataTort de clatiteTort din ciocolata fina si PortoNew York cheese  cake,  Torturi in miniatura cu mascarpone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu