Un preparat pe care il recomand cu mare caldura tuturor
parintilor, pt copiii lor. Un desert minunat. Are uleiuri bune si in acelasi timp multe proteine si calorii.
Acest preparat este foarte simplu, nu are ingrediente
sofisticate, sau greu de gasit, nu conteaza ordinea in care pun ingredientele,
trebuie doar sa am timp si rabdare, deoarece modul in care am preparat Halvaua
este unul foarte empiric.
Pe vremea copilariei mele se gasea , in alimentara numai
halva din seminte de floarea soarelui, asa ca din nostalgie am folosit 50%
seminte de floarea soarelui (sunt si mai usor de pisat), 10% seminte de susan
si 40% pasta “Tahini” care este 100% din
susan.
Ca sa indulcesc halvaua am folosit miere de rapita bio.
Am folosit
200 g seminte floarea soarelui
40 g susan
160 g pasta tahini
3 linguri de miere
In mojar am pisat pe rand cantitati mici de susan
si seminte
de floarea soarelui.
Este important sa folosesc cantitati mici, pentru ca
altfel nu se piseaza bine.
Susanul l-am pisat in 2 reprize, iar semintele de floarea
soarelui in 6 reprize. Am avut nevoie de multa rabdare.
Dupa ce am trminat de pisat, am adaugat pasta de tahini
si
am amestecat, apoi mierea
si iar am amestecat, de data aceasta foarte bine.
Halvaua
este destul de ferma si se amesteca greu cu mana, asa ca recomand mamicilor sa
foloseasca un robot de bucatarie.
Pe un film de plastic, am turnat halvaua si am roluit pana
am obtinut un cilindru.
Multumim de reteta si de lamuriri ca nu stiam ce-i tahini.
RăspundețiȘtergereEu nu am miere de rapita bio, insa am miere de tilie tomentosa trio, nu am tahini, pot sa pun Tahiti ?
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereMulțumesc! E gata , un deliciu! Dar pare ca are nevoie sa stea putin la rece, asa este?
RăspundețiȘtergereAjung trei linguri de miere?
RăspundețiȘtergere