Translate

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Halva in casa (50% susan - 50% seminte floarea soarelui)



Un preparat pe care il recomand cu mare caldura tuturor parintilor, pt copiii lor. Un desert minunat. Are uleiuri bune si in acelasi timp multe proteine si calorii.

Acest preparat este foarte simplu, nu are ingrediente sofisticate, sau greu de gasit, nu conteaza ordinea in care pun ingredientele, trebuie doar sa am timp si rabdare, deoarece modul in care am preparat Halvaua este unul foarte empiric.

Pe vremea copilariei mele se gasea , in alimentara numai halva din seminte de floarea soarelui, asa ca din nostalgie am folosit 50% seminte de floarea soarelui (sunt si mai usor de pisat), 10% seminte de susan si 40%  pasta “Tahini” care este 100% din susan.

Ca sa indulcesc halvaua am folosit miere de rapita bio.

Am folosit
200 g seminte floarea soarelui
40 g susan
160 g pasta tahini
3 linguri de miere

In mojar am pisat pe rand cantitati mici de susan 



si seminte de floarea soarelui.



 Este important sa folosesc cantitati mici, pentru ca altfel nu se piseaza bine.

Susanul l-am pisat in 2 reprize, iar semintele de floarea soarelui in 6 reprize. Am avut nevoie de multa rabdare.

Dupa ce am trminat de pisat, am adaugat pasta de tahini



 si am amestecat, apoi mierea


 si iar am amestecat, de data aceasta foarte bine. 


Halvaua este destul de ferma si se amesteca greu cu mana, asa ca recomand mamicilor sa foloseasca un robot de bucatarie.

Pe un film de plastic, am turnat halvaua si am roluit pana am obtinut un cilindru.





5 comentarii:

  1. Multumim de reteta si de lamuriri ca nu stiam ce-i tahini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am miere de rapita bio, insa am miere de tilie tomentosa trio, nu am tahini, pot sa pun Tahiti ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc! E gata , un deliciu! Dar pare ca are nevoie sa stea putin la rece, asa este?

    RăspundețiȘtergere