Un sos care are la baza maioneza dar il realizez un pic
diferit fata de sosul de ton, sau cel
Remoulade, diferenta o face reductia de ceapa si tarhon in otet.
Ingrediente
1 galbenus de ou – pt maioneza
Ulei cat inghite maioneza
3-4 castraveti acri, sau murati
1 ceapa mica
Tarhon
Capere
Otet
Sare
Zeama de lamaie
Fac maioneza, toc si storc castravetii, la fel si caperele,
dar nu le storc, tai ceapa cat mai marunt posibil, amestec maioneza si
cartravetii tocati.
Ceapa tocata, cu un manunchi mic de tarhon proaspat, taiat
marunt, le fierb in 2-3 linguri de otet de mere.
Tin la foc mic, pana ce otetul
se evapora aproape complet. Adaug sare.
Las amestecul de otet, cepa si tarhon sa se raceasca, apoi
le adaug la maioneza si castraveti.
Sugestii pt sosuri: sos remoulade, sos
ton, sos
Chantilly, sos
de usturoi si coriandru boabe, sos
Olandez, sos
de ciuperci si visinata, sos
aioli, sos
cu susan si usturoi, sos
de mustar si multa ceapa verde, sos
cu galbenus de ou, sos
de iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu