Inghetata de visine cu dulceata de lapte si cafea.
Ingrediente
400 ml smantana pt frisca
2 linguri de zahar
400 g visine
6 lingurite de dulceata de lapte si cafea
2 galbenusuri de ou
4 albusuri de ou
2 linguri de zahar pt albusuri
40 ml Kirsch Waser
Scortisoara
30 g unt
Bat frisca.
Visinile le pun peste untul incins si le calesc la foc iute.
Dupa 5-6 min adaug Kirsch-ul si scortisoara. Las sa se evapore alcoolul si pun
dulceata. Dau deoparte si las sa se raceasca putin, apoi adaug galbenusurile si
amestec pana se incorporeaza.
Albusurile le bat cu zaharul, pana se fac spuma.
½ din cantitatea de frisca o amestec cu ½ din cantitatea de
spuma de albus.
Procedez la fel si cu restul cantitatilor de frisca si albus
batut.
Cantitatea de visine o impart deasemenea, dar nu in parti
egale.
Partea mai mare o fac crema cu blenderul vertical si o
amestec cu frisca si spuma de albus.
Intr-o forma de chec, asez o folie de plastic si pun o parte
din visinele intregi pe care le-am pastrat. Torn crema de frisca si albus pana
se acopera visinile. Acum pun toata cantitate de de crema formata din frisca,
albus si visine. Urmeaza cea de-a doua parte de crema si asez restul visinilor.
In felul acesta am reusit sa formez 3 straturi, asa cum se poate vedea in
sectiune, arata extraordinar.
Bag la congelator cel putin 4 ore.
Dulceata de lapte si cafea am cumparat-o de la “Bacania Veche”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu