Translate

vineri, 1 martie 2013

Focaccia rapida




Focaccia rapida

Ingrediente pt 7 focaccia
870 g faina
20 g drojdie uscata
4-5 linguri ulei de masline
570 ml apa
Sare

Ingrediente sos
Ulei masline
3-4 catei usturoi
Oregano uscat
Busuioc uscat
Sare

Amestec faina cu drojdia, apoi pun ulei, sare si apa. Framant cateva min, ung cu ulei, pun folie de plastic in contact cu aluatul si bag la frigider.

La frigider las o ora, o ora jumatate, apoi scot aluatul si-l imparta in 7 bucati de aproximativ 210 g.

Partea buna este ca nu trebuie facute toate painile in acelasi timp, se tine aluatul la frigider, chiar si 2 zile.

Incing cuptorul la 250°, intind aluatul de marimea unei pizze, il intep, si-l bag in cuptor 10 min.

Zdrobesc cateii de usturoi, incing o tigaie, pun uleiul de masline, adaug usturoiul, oregano, busuiocul si sarea. 

Nu tin pe foc mai mult de 1 min, nu vreau sa ard usturoiul, vreau doar sa se amestece aromele.

Scot  focaccia din cuptor si o ung cu uleiul preparat mai sus.

Azi am combinat pe o farfurie painea focaccia, salata de cruditati, branza cu marar si pateu de ficat facut in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu