Focaccia rapida
Ingrediente pt 7 focaccia
870 g faina
20 g drojdie uscata
4-5 linguri ulei de masline
570 ml apa
Sare
Ingrediente sos
Ulei masline
3-4 catei usturoi
Oregano uscat
Busuioc uscat
Sare
Amestec faina cu drojdia, apoi pun ulei, sare si apa. Framant
cateva min, ung cu ulei, pun folie de plastic in contact cu aluatul si bag la
frigider.
La frigider las o ora, o ora jumatate, apoi scot aluatul
si-l imparta in 7 bucati de aproximativ 210 g.
Partea buna este ca nu trebuie facute toate painile in acelasi timp, se tine aluatul la frigider, chiar si 2 zile.
Incing cuptorul la 250°, intind aluatul de marimea unei
pizze, il intep, si-l bag in cuptor 10 min.
Zdrobesc cateii de usturoi, incing o tigaie, pun uleiul de
masline, adaug usturoiul, oregano, busuiocul si sarea.
Nu tin pe foc mai mult
de 1 min, nu vreau sa ard usturoiul, vreau doar sa se amestece aromele.
Scot focaccia din
cuptor si o ung cu uleiul preparat mai sus.
Azi am combinat pe o farfurie painea focaccia, salata
de cruditati, branza
cu marar si pateu
de ficat facut in casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu