Un preparat haios pt pustiul meu, pe care il recomand
calduros mamelor pt copiii lor.
Ingrediente
¼ ardei gras
½ morcov mic
50 g sunca
1 pachtel geletina
100 ml apa
100 ml supa de oase clara
Sare
Patrunjel
Supa de oase necesita rabdare. Eu am facut-o din 2 jumatati
oase de vaca (genunchi), morcov, telina, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ceapa am pus-o pe plita.
Oasele le-am oparit, le-am limpezit cu apa rece si le-am pus
la fiert, tot in apa rece. Cand au
inceput sa fiarba, am luat spuma si am adaugat legumele + ceapa rumenita.
Las supa la fiert 3 ore, la foc domol.
Ca sa obtin supa clara, strecor zeama, degresez, si pun la
fiert, tot la foc domol. Cand da in clocot, adaug 70 g cubulete mici, mici de
carne de vaca si doua albusuri de ou.
Cand albusurile de ou si carnea se ridica la suprafata, dau
la o parte de pe foc si strecor prin sita si prosop de hartie.
Gelatina o pun in apa la hidratat. Amestec usor cu lingura. Dupa
5-10 min, o pun pe foc si o incalzesc fara s-o fierb, o dau deoparte si adaug
supa.
Morcovul si ardeiul, le tai cubulete mici, mici.
Sunca o tai fasii foarte subtiri.
Folosesc 3 paharute de pastic, in care torn cu lingura
lichidul obtinut din gelatina si supa, cam o lingura si jumatate in fiecare
pahar. Asez frunze de patrunjel si bag la frigider.
In 10-15 min se intareste.
Adaug morcovi taiati si iar pun o lingura de aspic, bag la
frigider.
Repet procedeul si la ardei, apoi la sunca.
Cand se incheaga, scot din pahare, daca nu iese usor, tai
paharele cu cutitul.
Una dintre ele o tai pe jumatate si realizez nasul de pe
farfurie.
Misiune imposibila sa-i faci pe copii sa manance legume. Dar poate mancare aranjata haios pe farfurie ii va atrage.
RăspundețiȘtergere