Aseara am facut inghetata din frisca si crema zabaione.
Dupa o noapte lasata la congelator arata minunat, iar gustul
este greu de descris in cuvinte.
Ingrediente
200 ml smantana pt frisca
2 linguri zahar
4 galbenusuri de ou
3 linguri de zahar
50 ml vin Marsala
25-30 bucati de zmeura
Crema zabaione am realizat-o in bain marie, amestecand cu
telul galbenusurile si 3 linguri de zahar pana au devenit cremoase si deschise
la culoare. Vinul l-am adaugat putin cate putin, dupa ce am dat la o parte de
pe sursa de caldura, amestecand permanent.
Inainte sa torn crema de inghetata in forma, aranjez o folie
de plastic in forma, sa-mi fie mai usor la scos si taiat dupa ce ingheata.
Am facut frisca si am amestecat-o cu zabaione,am presarat
zmeura si am turnat-o in forma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu