Strudel cu mere. Foarte asemanator cu strudelul
de dovleac.
Ingrediente pt foaiea de strudel
250 g faina
150 ml apa
1 galbenus
1 lingura ulei
1 lingurita otet
Sare
ulei
Ingrediente umplutura cu mere
1,5 kg mere curatate
190 g zahar pt
umplutura
200 g stafide
70 g pesmet
Scortisoara
Zahar pudra pt decor
Stafidele le pun in apa la hidratat.
Faina o amestec cu galbenusul de ou, sare, apa, apoi lingura
de ulei si lingurita de otet. Formez o bila si las 1 ora la dospit.
Marul il curat si il rad.
Aluatul il impart in doua.
Presar faina pe un servet de bucatarie.
Incep sa intind prima jumatate de aluat, o intind pana
ajunge subtire ca o coala de hartie.
Cand foaia de aluat ajunge de grosimea unei foi de hartie ,
o ung cu ulei pe toata suprafata, apoi pun
½ din marul ras, ½ din stafide, ½
din cantitatea de zahar, ½ din cantitatea de pesmet si scortisoara.
Toate aceste le pun doar pe 5% din suprafata foii de aluat,
ca un sir. In felul acesta ingredientele raman rulate la inceputul foii, iar
restul aluatului va forma aspectul de straturi.
Folosesc servetul de bucatarie sa rulez strudelul.
Procedez identic si cu a doua jumatate.
Bat un ou si ung suprafata strudelului.
La cuptor pun 45 min. la 200° .
Cand e gata presar zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu