De Sf Mihail si Gavril am decis sa fac un tort pe gustul
sotiei, ei ii place foarte mult ciocolata, dar nu ii plac deserturile foarte
dulci.
Ingrediente
9 oua
450 g ciocolata amaruie 50 %
180 g zahar brut
60 g unt
750 ml lapte
50 g migdale crude
50 ml vin Porto
Sare
Iau o forma de tarta (28”), o ung cu unt si o captusesc cu
pergament. Folosesc folie de aluminiu sa imbrac fundul formei ca sa evit
eventualele scurgeri.
Am rupt ciocolata in bucati si am pus-o intr-o cratita la Bain
Marie, alaturi de unt. Cand ciocolata s-a topit am adaugat vinul si am lasat sa
se evapore alcoolul.
Intr-un castron am spart ouale, am pus zaharul si l-am batut
cu blenderul pana am obtinut o spuma.
½ din cantitatea de lapte am turnat-o peste ciocolata topita
si am amestecat cu blenderul (laptele l-am incalzit). Ceea ce a rezultat am
turnat peste spuma de oua si am continuat sa amestec cu blenderul. Adaug cealalta
jumatate din lapte.
Torn continutul rezultat in forma si o bag la cuptor intr-un
vas in care am pus apa. La cuptor tin 70 min la 240°.
Cand scot de la cuptor desprind cu un cutit marginile.
Dupa ce se raceste, scot partea detasabila a formei, desfac
pergamentul, presar migdalele macinate, apoi presar zahar pudra.
Decupez un sablon in forma de inimioara si presar cacao.
Foarte important este sa-l tin la frigider o noapte.
Cand tai feliile, ud cutitul cu apa calda la fiecare
taietura.
In fiecare farfurie mai adaug migdale macinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu