Translate

luni, 28 ianuarie 2013

Inghetata de capsuni



Ingrediente
200 ml smantana pt frisca
2 linguri zahar
200 g capsuni congelate
2 galbenusuri de ou
2 linguri de miere de rapita bio
50 ml vin Marsala
Scortisoara
8-9 capsuni intregi pt decor

Prima oara realizez frisca.

Amestec mierea cu vinul Marsala si cu scortisoara.

Separ galbenusurile de ou si le adaug in blender alaturi de capsunile congelate, pun si amestecul de miere,vin si scortisoara si dau dumul la blender.

In blender se formeaza o crema frumos colorata, pe care o amestec cu frisca. Folosesc o lingura si amestec usor de jos in sus.

Intr-o forma de chek, asez o folie de plastic si torn ½ din cantitatea de crema, tai 2-3 capsuni in sferturi si le asez pe toata lungimea formei, peste crema de inghetata. Torn si cea dea doua jumatate de crema si asez restul de capsuni taiate.

Bag la congelator cel putin 4 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu