Ingrediente
200 ml smantana pt frisca
2 linguri zahar
200 g capsuni congelate
2 galbenusuri de ou
2 linguri de miere de rapita bio
50 ml vin Marsala
Scortisoara
8-9 capsuni intregi pt decor
Prima oara realizez frisca.
Amestec mierea cu vinul Marsala si cu scortisoara.
Separ galbenusurile de ou si le adaug in blender alaturi de
capsunile congelate, pun si amestecul de miere,vin si scortisoara si dau dumul
la blender.
In blender se formeaza o crema frumos colorata, pe care o
amestec cu frisca. Folosesc o lingura si amestec usor de jos in sus.
Intr-o forma de chek, asez o folie de plastic si torn ½ din
cantitatea de crema, tai 2-3 capsuni in sferturi si le asez pe toata lungimea
formei, peste crema de inghetata. Torn si cea dea doua jumatate de crema si asez
restul de capsuni taiate.
Bag la congelator cel putin 4 ore.
Sugestii pt inghetata:inghetata
zabaione, inghetata
cu zmeura si ciocolata, inghetata
din frisca si afine, inghetata
“Tom si Jerry”, inghetata
de caramel si banane, inghetata
cu mousse de ciocolata, inghetata
din avocado.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu