Translate

marți, 29 ianuarie 2013

Paine de casa




Paine de casa in forma de chek.

Ingrediente
500 g faina alba
1 pachetel drojdie uscata
350 ml apa
Sare
Optional: susan, semintede floarea soarelui, seminte de in, ulei masline, etc.

Maiaua o fac din 110 g faina, pachetelul de drojdie si 100 ml apa calduta. Las la fermentat 50 min.

Dupa 50 de minute, torn peste maia, restul de faina, sare si 250 ml apa calda. Pot sa adaug oricare din ingredientele obtionale, sau chiar pe toate.

Framant cu o spatula de plastic, sau lemn.Nu framant mai mult de 3-4 min.

Ung cu unt si tapez cu faina 2 tavi de chek.

Impart aluatul in 2 parti egale.

Las la crescut 60 min. in tavi, dupa ce am uns suprafata fiecarei jumatati de aluat cu ulei si am pus folie de plastic in contact.

Bag la cuptorul preincins la 230°, 45 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu