Translate

joi, 3 ianuarie 2013

Salata de quinoa, avocado si ciuperci usor caramelizate




Azi am sa prepar o salata de quinoa cu avocado, ciuperci si albus de ou.

Ingrediente
250 g quinoa
800 ml apa
700 g ciuperci
2 cepe galbene
2 avocado
5 albusuri de ou
½ zeama lamaie
1 capatana usturoi
Otet aceto balsamic
Ulei floarea soarelui presat la rece
Ulei canepa presat la rece

Quinoa o pun cu apa si sare la fiert, 20 min dupa ce da in clocot, oala acoperita.

Ciupercile le tai in 4, ceapa o tai solzisori.

Curat usturoiul si-l impart in doua.

Incing uleiul de floarea soarelui, pun ciupercile, iar dupa cateva min. adaug ceapa si sarea. Toc  marunt  ½ din usturoi si-l pun peste ciuperci si ceapa. Las sa scada si la sfarsit adaug otetul pt o usoara caramelizare.

Avocado il curat de coaja si sambure, apoi il zdrobesc cu furculita dupa ce am adaugat zeama de lamaie, restul de usturoi si sare. Obtin o pasta asemanatoare cu guacamole.

Albusurile de ou le fierb cateva min in apa clocotita.

Las totul sa se raceasca si pe o farfurie asez: quinoa, pasta de avocado, ciupercile usor caramelizate, albusul de ou, putin patrunjel si uleiul de canepa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu