Azi am sa prepar o salata de quinoa cu avocado, ciuperci si
albus de ou.
Ingrediente
250 g quinoa
800 ml apa
700 g ciuperci
2 cepe galbene
2 avocado
5 albusuri de ou
½ zeama lamaie
1 capatana usturoi
Otet aceto balsamic
Ulei floarea soarelui presat la rece
Ulei canepa presat la rece
Quinoa o pun cu apa si sare la fiert, 20 min dupa ce da in
clocot, oala acoperita.
Ciupercile le tai in 4, ceapa o tai solzisori.
Curat usturoiul si-l impart in doua.
Incing uleiul de floarea soarelui, pun ciupercile, iar dupa
cateva min. adaug ceapa si sarea. Toc marunt ½
din usturoi si-l pun peste ciuperci si ceapa. Las sa scada si la sfarsit adaug
otetul pt o usoara caramelizare.
Avocado il curat de coaja si sambure, apoi il zdrobesc cu
furculita dupa ce am adaugat zeama de lamaie, restul de usturoi si sare. Obtin o
pasta asemanatoare cu guacamole.
Albusurile de ou le fierb cateva min in apa clocotita.
Las totul sa se raceasca si pe o farfurie asez: quinoa,
pasta de avocado, ciupercile usor caramelizate, albusul de ou, putin patrunjel
si uleiul de canepa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu