O alternativa la fasolea batuta cu ceapa calita, este ceea
ce am facut eu azi, adica pasta de naut cu reductie de ceapa, otet si tarhon.
Pt pranz am facut o farfurie cu cele de mai sus si am mai
adaugat, salata de urechi de lemn, orez basmati, masline kalamata, capere si
ulei de masline.
Ingrediente pt reductie
2 cepe mari galbene
3-4 linguri de otet de mere
5-6 linguri otet balsamic
Tarhon
Sare
Am pus otetul la foc mic si cand a inceput sa fiarba am adaugat: ceapa, taiata marunt,
tarhonul si spre sfarsit sarea. Am lasat la foc mic pana a scazut aproape
complet.
Ingrediente pasta naut
500 g naut uscat
7-8 catei usturoi
75 ml ulei masline
Sare
Boia de ardei dulce
Capere
Am pus la inmuiat nautul o noapte. Apoi am pus la fiert, cu
sare, sub presiune 50 min.
Dupa ce am strecurat nautul fiert, l-am pus in blendrer
alaturi de usturoi, sare, ulei si boia. Am mai adaugat apa pana am obtinnut o
pasta pe gustul meu.
Ingrediente salata urechi de lemn
100 g urechi de lemn deshidratate
150 g mazare
150 g fasole verde
1 sfecla rosie mica
2 morcovi
4 ridichii
4 cepe verzi mici
7-8 catei usturoi
Ulei de masline
Ulei de canepa
Zeama lamaie
Sos soya
Sare
Pt salata din urechi de lemn, am pus ciupercile
la inmuiat in apa rece. Dupa ce s-au inmuiat le-am fiert 10 min.
Legumele le-am tocat (
morcovii, sfecla si ridichiile le-am dat prin razatoarea mare) si le-am adaugat
la ciupercile racite.
Sarea, uleiul, otetul si usturoiul tocat marunt au urmat
peste ciuperci si legume.
Sugesti pt retete asemanatoare: “Ce mananc
eu…” , “Urechi
de lemn, creveti, brocoli si taietei japonezi”, “Musaca
cu naut”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu