Translate

duminică, 17 martie 2013

Oua Florentine




Un mic dejun complet : Oua Florentine!

 Ingrediente pt 3 portii
6 oua
80 g unt
1 lingura faina
200 ml lapte
450 g spanac
50 g cascaval
Malai
Sare
Usturoi
Zeama lamaie

Pregatesc mamaliga si o torn in castronase sa ii dau forma dorita.

Ouale le sparg in apa cu sare si putin ulei.

Spanacul il oparesc, il scurg  si-l pun in tigaie peste 50 g unt  topit, in care am aruncat cateii de usturoi tocati. Las 2 min, sarez si pun zeama de lamaie.

Sosul Bechamel il realizez: topesc 30 g unt, adaug lingura de faina, amestec cu telul si pun laptele fierbinte,  continund sa amestec. Las cateva min pe foc  amestecand din cand in cand. Cand e gata trec sosul prin strecuratoare pt a elimina  aglomerarile formate de faina.

Pe farfurie asez mamaliga, un pat de spanac, ouale, sosul si presar cascaval ras, apoi bag la gratinat 5 min.

Un mic  secret  la acest preparat: ouale trebuie posate foarte putin, in acest fel  galbenusurile vor  ramane  zemoase dupa gratinare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu