Un mic dejun complet : Oua Florentine!
Ingrediente pt 3
portii
6 oua
80 g unt
1 lingura faina
200 ml lapte
450 g spanac
50 g cascaval
Malai
Sare
Usturoi
Zeama lamaie
Pregatesc mamaliga si o torn in castronase sa ii dau forma
dorita.
Ouale le sparg in apa cu sare si putin ulei.
Spanacul il oparesc, il scurg si-l pun in tigaie peste 50 g unt topit, in care am aruncat cateii de usturoi
tocati. Las 2 min, sarez si pun zeama de lamaie.
Sosul Bechamel il realizez: topesc 30 g unt, adaug lingura
de faina, amestec cu telul si pun laptele fierbinte, continund sa amestec. Las cateva min pe foc amestecand din cand in cand. Cand e gata trec
sosul prin strecuratoare pt a elimina aglomerarile
formate de faina.
Pe farfurie asez mamaliga, un pat de spanac, ouale, sosul si
presar cascaval ras, apoi bag la gratinat 5 min.
Un mic secret la acest preparat: ouale trebuie posate foarte
putin, in acest fel galbenusurile vor ramane zemoase dupa gratinare.
Sugesti pt mic dejun: Mic
dejun cu budinca de dovleac, Salata
orientala cu sardine si avocado, Branza
de vaci combinata cu marar si ceapa verde, apoi cu miere de rapita si afine,
mic dejun
cu salata de cruditati, humus si
salata cu urechi de lemn, salata
Waldorf si clatite cu faina de secara, mozzarella
alla caprese si jumari de ou, ton
tartar,
sau Smochine
proaspete, branza Brie, branza cu mucegai, Ce mananc eu…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu